Cine suntem noi?

Roade și merinde este brandul promovat de S.C. LOCAL HUB S.R.L.

Misiunea noastră este să stimulăm comunitatea din jurul Municipiului Iași și regiunea Nord-Est și să construim un sistem regional sustenabil și echitabil de mâncare.

S.C. LOCAL HUB S.R.L. este un centru alimentar (food hub) care distribuie produse locale țărănești cu ingrediente naturale și reale de la fermele țărănești mici din județul Iași și județele vecine – sprijinind un sistem sănătos, vibrant de consum al unor merinde locale

Preluăm comenzile dumneavoastră prin magazinul online www.roadesimerinde.ro, e-mail: comenzi@romerinde.ro pe pagina https://www.facebook.com/roadesimerinde/ sau telefon: 0232.709.511 (de luni până vineri, între orele 10:00-15:00).

Inițiativa Roade și Merinde aparține sectorului ONG iar profitul realizat va fi dedicat unor proiecte sociale și pentru dezvoltare comunitară implementate de Fundaţia Centrul de Mediere și Securitate Comunitară.

Echipa

271760729_10221745411408079_7187600996481925067_n

Postolache Gabriel - Expert Dezvoltare Rurală

Eu sunt Gabriel și lucrez în mediul ONG de 14 ani și antreprenor din 2016 pe zona de dezvoltare comunitară și agricultură durabilă.

Din 2019 sunt președinte de cooperativă și cred în puterea de asociere ca și soluție pentru micii producători pentru a fi în prima linie.

Automat am crezut în ideea Roade și Merinde pentru a veni ca și soluție la cea mai mare problemă a micilor producători, cea de a avea un loc al lor unde să îți vândă marfa!

staf2

Laura Albu - Membru fondator al Roade si Merinde

Lucrez în sectorul non-profit din anul 1997 și în domeniul asistenței femeilor victime ale violenței din anul 2000. Lucrez cu producătorii locali de mult timp, și m-am îndrăgostit de principiile de lucru ale food-hub-urilor în Statele Unite ale Americii din 2014 așa că am încercat să deschid unul și în locul în care m-am născut.

Roade și Merinde este acest vis împlinit, iar copiii mei și familia mea sunt primii consumatori de produse locale și sper să fiți și voi.

Despre serviciile noastre

despre-produse

Produse

Roadele fermierilor noștri sunt culese din exploatații mici de câțiva ari sau altele mai mari de câteva hectare, incluzând livezi, solarii și culturi în câmp. Merindele și băuturile noastre sunt făcute local, după rețete tradiționale sau inovative, fără conservanți artificiali sau aditivi.

producatorii-roadesimerinde

Cine sunt producătorii Roade și Merinde

Producătorii selectați sunt fermieri mici din județul Iași și județele învecinate cu acesta, respectiv Botoșani, Suceava, Vaslui, Neamț și Bacău. Fermierii care colaborează cu noi încearcă să își vândă produsele în municipiul Iași, principala piață de desfacere a produselor agricole proaspete sau procesate. Produsele procesate sub formă de sucuri, conserve, dulcețuri, siropuri, procesează legume și fructe din județul Iași, iar unele fructe de pădure și ciuperci sunt recoltate și din zona montană sau pădure a județelor Neamț și Suceava.

Producătorii noștri sunt agricultori din generație în generație, dar avem și câțiva tineri iubitori de hrana sănătoasă, locală, care au început să își hrănească proprii copii cu rodul pământului din grădina proprie, și apoi s-au specializat și au început să producă și pentru alții.

consumatorii-roadesimerinde

Cine sunt consumatorii produselor Roade și Merinde

  1. Familii tinere care doresc să cunoască proveniența produselor și să li se ofere alternativa de a achiziționa produse românești, locale.
  2. Consumatori deschiși pentru inovație și conștienti de implicațiile comportamentului de consum manifestat.
  3. Persoane care au nevoie de cunoaștere a detaliilor producției dar și a trasabilității, pentru un control cât mai bun asupra coșului alimentar zilnic.
  4. Familii cu copii mici care cumpără produse locale pentru a oferi copiilor o alimentație sănătoasă dar și bazată pe un proces conștient. Această categorie manifestă o dorință puternică să cunoască proprietățile nutriționale ale produselor dezvoltate, aporturile la nevoile alimentare zilnice dar și proveniența acestora.
  5. Consumatorii noștri sunt familiarizați cu tehnologia, adoptând rapid tehnologii ce facilitează comenzile de produse. Datorită stilului de viață activ timpul reprezintă o resursă prețioasă pentru aceștia. Produsul vine în întâmpinarea acestor elemente oferind o interfață modernă de comandă și reducând simțitor timpul de cumpărături de produse alimentare.
  6. Persoane care doresc să se mențină sănătoase, să-și întărească sistemul imunitar sau să-și detoxifieze organismul.
  7. Persoane care nu sunt adepte ale medicinii convenționale.
  8. Tineri
  9. Sportivi