
Brutăria Artizanală – Coșul cu pâini
- Iași, Județul Iași
Brutăria Artizanală – Coșul cu pâini, este o afacere pornită din inimă de către Mariana Leț. Aceasta face o pâine care invocă gustul copilăriei, o pâine sănătoasă, ideală pentru copiii tăi.
Toți suntem preocupați de o dietă sănătoasă, și, de obicei această preocupare se intensifică atunci când în viața noastră apar copiii. De ce? Foarte simplu, pentru că dorim să le oferim copiilor noștri tot ceea ce e mai bun. Și pentru că de circa 4 ani, cu foarte mici excepții, consumăm doar pâine făcută în casă, ne-am gândit că ar fi bine să împărtășim din experiența noastră pe această cale – o afacere de familie cu accent pe consecvență și incapabilă de compromisuri, care nu va depăși granița unei afaceri de familie și nu va migra niciodată spre producția de masă.
Vrem sau nu să recunoaștem, pentru majoritatea dintre noi, pâinea este unul din alimentele de bază, cel care ne permite asocieri și combinații apropiate sufletului nostru. Plăcerea de a mânca merge mână în mână cu bunul gust, tradiția și cultura gastronomică. Contrar “preconcepțiilor” de ultimă oră, atunci când este pregătită într-un mod cât mai natural, așa cum o facem noi, pâinea are o importantă valoare nutritivă. Pâinea este hrană pentru trup și în aceeași măsură, pentru minte și spirit. Dacă îți pasă ce mănânci, dacă nu concepi că un aliment de bază, omniprezent în dieta noastră, să devină o colecție de amelioratori și conservanți, te invităm să încerci produsele noastre.
Se spune că cele mai bune lucruri sunt cele simple. Pâinea nu este o excepție, dar presiunea de natură comercială a dus la o competiție pentru o pâine mai mare (nu mai grea…) și proaspătă pentru mai mult timp (dar fără gust)… Pentru pâine, cea mai potrivită făina albă este așa numitul “tip 650”. Din păcate, toate morile industriale sunt obligate să adauge aditivi în făină, astfel încât, chiar de la ieșirea pe poarta morii, făina conține chimicale. Tot din păcate, pe majoritatea ambalajelor din magazine nu e scris conținutul de aditivi și afânători. Chiar și banala făina neagră din comerț înseamnă făină albă colorată cu malț.
Pentru o făină de calitate, noi am găsit o “moară mică de țară”, un producător neatins de “flagelul” industrializării. Asta pentru că materia primă, pe lângă tehnica utilizată, este extrem de importantă în procesul de producție a pâinii și a produselor de panificație.
Așa cum au făcut mamele și bunicile noastre, cu dragoste și fără grabă, noi respectăm etapele de producție. Din acest motiv, nu ne dorim decât realizarea de serii mici, fără a face compromisuri în privința timpului de preparare sau a rețetelor. Dacă vrei să fii sigur de ingredientele pe care le conține pâinea pe care o mănânci în fiecare zi, te invităm să încerci produsele noastre.






