Capra Noastră
Berea Artizanală Capra Noastră este făcută în Iași, într-o fabrică în zona industrială, pe fosta platformă a Terom.
Ionel Păsărica (asociatul român) are 43 de ani și este originar din Huși. Este absolvent al Facultăți de Știința și Ingineria Materialelor în Iași, cu master în Ingineria Suprafețelor. Înainte să fie “crească capre” a lucrat la turnătorie (de fontă), a făcut rețelistică, iar mai apoi a ajuns în domeniul gazelor naturale. Pe când lucra în Polonia (în sectorul gazelor naturale - consultant pentru o firmă daneză) s-a gândit că ar fi vremea să se întoarcă în țară și să deschidă o afacere care să-l ajute să fie aproape de familia lui dar care să ofere și ceva comunității locale. Astfel, după ce şi-a dat seama că ar fi pionier pe o astfel de piaţă în Iaşi, cu o investiție de 500.000 de euro, cu 3 asociați din Belgia, a dat startul la o fabrica de bere artizanală specializată pe rețete belgiene.
Denumirea berii este Capra Noastră și, nu e o glumă. Este disponibilă în cinci sortimente atent făurite de un maestru berar din Belgia. Raymond Franciscus de Saegher, meșterul berar de viță nobilă, combină perfect următoarele ingrediente: apă proaspătă, trei tipuri de malț de bază, două tipuri de malț prăjit, patru feluri de hamei, două drojdii superioare, piper, lemn dulce afumat, irish moss, coriandru – pentru a ajunge la gustul desăvârșit al celor 5 sortimente de bere.
Deşi a fost lansată abia în vara anului 2017, berea Capra Noastră este disponibilă deja în cinci sortimente, iar un al şaselea este în lucru. Proiectul cuprinde componentele standard de producție, îmbuteliere și depozitare, dar are și un spațiu alocat pentru showroom. Producția lunară este de 4000-5000 de litri de bere artizanală autentică.