Brand
Viofanny Saveni
Viorel Şvabu a lucrat în vechea fabrică de caşcaval de la Săveni, a plămădit cu mâinile lui caşcavalul în forme pentru a fi pus la maturat şi pentru a fi trimis ca şi delicatese în România şi peste hotare. După Revoluţie, fabrica de caşcaval, deşi avea printre cele mai bune produse din ţară, nu a rezistat concurenţei din economia de piaţă.
Şvabu a vrut să ducă mai departe tradiţia legendarului caşcaval de Săveni şi l-a făcut în continuare aşa cum ştia că se face: doar din lapte, cheag şi sare. A înfiinţat o firmă, Viofanny Lact Prodcom SRL Săveni, iar în curtea casei sale a amenajat şi mică făbricuţă.
Caşcavalul este lucrat manual, în coşuri de nuiele peste care se pune o pânză, exact cum se făcea pe vremuri. „Totul este natural, fără conservanţi, noi nu facem industrial. Avem patru ani de când producem şi vindem în Botoşani, Iaşi, Suceava. Fiind totul natural şi tradiţional, încep să ne contacteze clienţii. Totul este natural, lapte, sare şi cheag. Noi nici smântâna nu o tragem. Când ai tras smântâna din produs, nu mai are calitate. Facem caşcaval, buric, urdă dulce, telemea, caş, mai multe sortimente de rulade”, a declarat Viorel Şvabu.

Recenzii
Nu există recenzii până acum.