Sirop presat la rece de ghimbir (30% fruct și 70% salcâm)
Obținut prin presare la rece.
Ghimbirul face parte din familia Zingiberacea și este considerat un aliat remarcabil pentru sănătate putând trata multe afecțiuni și oferi rapid beneficii pentru sistemul digestiv.
A fost utilizat că plantă medicinală încă din antichitate pentru a ameliora problemele reumatice și pentru a trata semnele de răceală și gripă.
Cercetările asupra ghimbirului au scos la iveală proprietăți digestive și anticancerigene, utilizări cosmetice și o eficiență surprinzător de bună a ceaiului de ghimbir în tratarea cancerului de colon și a celui ovarian.
Deși ghimbirul poate fi consumat și sub formă condimentelor, pentru a conferi mâncărurilor, sucurilor proaspete sau prăjiturilor o aromă unică, revigorantă, pentru a putea profita pe deplin de proprietățile binefăcătoare ale ghimbirului trebuie să apelăm la varianta infuziei. O cană cu ceai de ghimbir pe zi contribuie la combaterea problemelor respiratorii și la diminuarea stresului, are un puternic efect antiinflamator și întărește imunitatea organismului.