Sucul de mere este o băutură pe cât de gustoasă pe atât de sănătoasă. Lichidul 100% natural și nefiltrat conservă toate substanțele nutritive ale merelor, fiind ticsit cu vitamine (A, B, C), minerale precum fier, potasiu, siliciu, etc, fibre și fitonutrienți.
Consumul zilnic de suc de mere:
– Determină eliminarea toxinelor acumulate la nivelul ficatului, rinichilor și al colonului, ajutând și la scăderea în greutate.
– Reduce nivelul colesterolului “rău” LDL.
– Protejează inima împotriva bolilor specifice.
– Contribuie la întărirea sistemului imunitar.
– Întărește oasele.
– Previne bolile grave, de tipul cancerului.
Gutuile sunt vedetele toamnei, se bucură de prezența principiilor bioactive – taninul, pectinele – și de influiența vitaminelor A, B, C și PP. Tanina în combinașie cu pectina, întreține sănătatea mucoasei digestive. Gutuile au un conținut bogat de săruri, de fier, potasiu și magneziu.
Specialiștii au atribuit gutuilor 100 de proprietăți, printre care: scăderea presiunii vasculare și acțiunea antiinflamatoare, astringentă, analgezică, emoliantă, tonică și expecorantă.
Vitamina C din compoziția unui suc de gutui este un remediu pentru răceală, gripă, astenie, anemie, și probleme respiratorii.