Maria Iftimi

Sat Lungani, com. Voinești, jud. Iași

De o afacere care implică animale, te apuci de cele mai multe ori, din iubire pentru ele. Chiar dacă are 3 fete, doar ea cu soțul muncesc la văcuțe, are însă un om care îi ajută cu treburile în grajd. De mici au avut animale în gospodărie la părinți și, dacă nu le-ar place să lucreze cu animalele, nu ar mai face-o pentru că e foarte greu.

 

Doamna Iftimi vorbește cu dragoste despre văcuțele ei, care sunt acum 17 la număr. Vacile au rasă comună. Se ocupă de vaci de 7-8 ani, înainte au crescut oi timp de 10-12 ani. A început cu o vacă luată pentru consum propriu, apoi a vândut toate oile din gospodărie ca să cumpere mai multe văcuțe.

 

Acum oferă produse sănătoase din lapte către toți ieșenii. Are o producție de aproximativ de 140 de litri pe zi. Mulgerea se face cu 2 aparate de muls. Hrana pentru animale o obține prin cultivarea terenurilor proprii, completate de câteva ha luate în concesiune, în total 10 ha; în perioada rece cumpără grăunțe, pe care le face uruială, și tărâțe să suplimenteze mâncarea vegetală uscată.

 

Familia Iftimi are și un magazin sătesc la poarta curții, activitate care e complementară cu producția de lactate.

x
Află ce produse noi și ce oferte promoționale avem in fiecare săptamână!