S.C. Doamnele Bucovinene S.R.L.

Sat Poiana, com. Brusturi, jud. Neamț

S.C. Doamnele Bucovinene S.R.L. este o întreprindere socială înființată de Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară, în calitate de partener în proiectul "RESoRT - Reţeaua Economiei Sociale bazată pe Tradiţii" - POSDRU/173/6.1/S/147894, cofinanţat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 "Promovarea incluziunii sociale" Domeniul major de intervenţie 6.1. - „Dezvoltarea economiei sociale".

 

Acționari majoritari în cadrul întreprinderii sociale sunt: Asociația Societatea Doamnelor Bucovinene și câteva producătoare din zona Bucovinei.

 

Întreprinderea socială lucrează cu cele 20 de producătoare din regiunea Bucovinei și mănăstirilor din Neamț și are angajate 6 persoane din comunități izolate, din familii cu mulți copii și care au fost în categoria venit minim garanta înainte de a începe lucrul în cadrul întreprinderii.

 

Misiune Societatea își propune promovarea şi comercializarea produselor artizanale (obiecte artizanale şindecorative, trăistuţe, ştergare, ii, mărturii pentru nunţi etc.) şi a produselor alimentare locale (dulceţuri, zacuscă, siropuri, cozonaci, plăcinte etc.) realizate de producătoare, combinată cu servicii de turism rural – tururi ghidate în zona Bucovinei și Neamț, cu degustări de produse tradiţionale, demonstrații, şezători, participare la serbări şi sărbători rurale autentice din regiune.

 

Activitatea Doamnelor Bucovinene urmăreşte creşterea accesului la piețe de desfacere pentru femeile artizane, mici fermiere şi alte producătoare marginalizate şi cu venituri reduse din zona NE a României, producătoare care astfel pot să obţină o sursă de venit constantă şi echitabilă care le poate asigura un trai decent.

 

Bucătăria rurală este amenajată într-o casă tradițională din satul Poiana, comuna Brusturi, județul Neamț și include un spațiu afectat exclusive pregătirii produselor, dotat modern completat de un spațiu în aer liber, amenajat tradițional, loc în care se organizează degustări și ateliere tematice, acestea fiind organizate pentru turiști români și străini.

 

Această inițiativă se subscrie scopului de promovare a produselor tradiționale locale și valorificarea producției locale de fructe de pădure și flori, a rețetelor tradiționale de prelucrare a resurselor din zonă.

 

Printre activitățile pe care întreprinderea și le propune se numără și organizarea de “expediții în lumea plantelor” – identificarea și culegerea plantelor medicinale din zonă, dat fiind bogăția de flora spontană și zona nepoluată – precum și ateliere de lucru în cadrul cărora se va prezenta modul corect de uscare și păstrare a plantelor medicinale, prepararea ceaiului/tincturilor/preparatelor cosmetice hand made în mod tradițional.

x
Află ce produse noi și ce oferte promoționale avem in fiecare săptamână!