Arra Natural

Iași, Jud. Iași

Ceea ce inițial a fost gândit ca o sursă de sănătate destinată utilizării proprii s-a transformat rapid într-o mică inițiativă privată, grație prietenilor care au fost încântați de calitatea produselor și de modul în care le realizăm. Ei au popularizat intențiile noastre și în scurt timp am fost surprinși să constatăm că suntem căutați de persoane pe care nu le cunoșteam, dar care doreau să încerce produsele noastre.

 

Și totuși de ce săpun natural?.... De ce cosmetice naturale?... pentru că din proprie experiență, am constatat că în condițiile unor probleme de sănătate a pielii, tratamentul prescris de medic includea în mod obligatoriu și utilizarea de produse cosmetice - săpun natural, creme naturale etc.

 

Așa am aflat că săpunurile produse industrial (care nici măcar nu au voie să se numească săpunuri, folosindu-se denumiri ca “family bar”, “cream bar” și “beauty bar”) conțin conservanți, derivați petrochimici, parfumuri și coloranți artificiali precum și alți aditivi sintetici care afectează echilibrul natural al pielii, diminuând funcția protectoare a acesteia. Am mai aflat faptul că săpunurile naturale transparente sunt “naturale” doar cu numele deoarece conțin doar 60% ulei saponificat la care se adaugă 25% ethanol (alcool) și 15% (apa) - pentru că uneori primează aspectul și nu conținutul.

 

Deoarece în comerț nu găseam în mod curent produse care să inspire încredere, și care să aibă în rețetă doar materii naturale, alternativa a apărut firesc: fabricarea manuală de produse naturale 100%, exclusiv din ingrediente naturale. Toată gama de săpunuri este realizată prin metoda la rece - un proces lent ce păstrează active proprietățile ingredientelor folosite.

 

Și le-am creat în primul rând pentru noi, pentru pielea noastră. Abia apoi a venit idea de a împărți produsele făcute de mâna noastră cu drag și atenție la detalii, cu prietenii apropiați.

 

Săpunurile noastre conțin doar uleiuri vegetale, plante și extracte din plante, miere, lapte de capră, argilă, uleiuri esențiale (extrase tot din plante) care fac din acestea adevărate tratamente naturiste cu efecte deloc de neglijat.

 

Săpunul fabricat în acest mod reține multe din binefacerile naturale ale ingredientelor utilizate. Cu cât acestea sunt mai bune, cu atât și produsul rezultat va fi mai calitativ.

 

Conținutul fiecărui produs a fost preparat și ambalat manual, în serii mici.

 

Produsele noastre cosmetice naturale nu sunt conservate cu conservanți chimici, cum ar fi parabenii sau derivate de formaldehida. Ele sunt conservate cu ingrediente pe bază de plante, ceea ce înseamnă că vor trebui să fie folosite mai repede. (extract din semințe de grapefruit, anason, citrice sau ingrediente antioxidante precum vitamina E sau extractul de rozmarin).

 

Am început ca un producător de cosmetice naturale realizate manual și vrem să rămânem la fel. Nu vrem hale de producție industrială și nici sisteme de realizare intensivă a produselor cosmetice. Punem mare accent pe calitate, și această idee nu este un "clișeu la modă" care "dă bine să fie spus".

x
Află ce produse noi și ce oferte promoționale avem in fiecare săptamână!